BASER

Hvis du ønsker at få en fornemmelse af, hvad ‘Kirke på vej’ er i praksis, så er det en god ide at møde op på en ‘base’. 

EN BASE FOR PRAKSIS OG MISSION

En ‘base’ er et åbent fællesskab af mennesker, der mødes for at lytte til Gud, til hinanden og området, for at få en fornemmelse af, hvad Gud allerede gør. Dette kan gøres på mange forskellige og kreative måder.

På baggrund af det kan der tages konkrete initiativer til at gå med i det man fornemmer som ‘Guds mission’ i området. Her er der masser af plads til at prøve sig frem, tage små skridt, lave noget om og prøve igen.

Derfor er en base præget af kreativitet, gå-på-mod og iværksætter-ånd kombineret med en nådig atmosfære og god tid til medvandring.

Ideen er at alle er ‘udsendte’ og at vi mødes på basen for at støtte, opmuntre og udfordre hinanden.

For nogle bliver dette miljø deres ‘kirke’. Andre har deres kirkelige fællesskab et andet sted, men bliver opmuntret og støttet i mission via basen.

ROSKILDE

Du er meget velkommen på basen i Roskilde. Hver tirsdag er der en åben samling med bøn, sang og samtale kl. 19.30. Ud over det foregår der mange forskellige ting. Vi har inspirationsdage, kurser, små events og en slags gudstjeneste, vi kalder ’Åben Himmel’. Hvis du er interesseret i at vide
mere om det, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail her.

 

Eksperimenter ud fra basen
På basen i Roskilde arbejder vi hele tiden med, hvordan vi kan række ud i byen og være med i det, som Gud allerede gør.

 

Roskilde Aftenskole
Tidligt i basens historie blev vi inviteret med ind i Roskilde Aftenskole, og har der haft mange forskellige kurser om tro, gospel og kristendom, og mødt mange spændende mennesker. En del af dem er stadig en aktiv del af basens liv.

 

Psykiatrien og koret UP!
På Roskilde-basen har vi lyttet til byen, og ofte er vi kommet tilbage til at: “Nogen må gøre noget for dem, der lider af psykiske lidelser” – og så har vi taget et skridt ad gangen og handlet på dette. I januar 2018 kunne vi starte et musikværksted/kor op på Sankt Hans hospital, hvor både indlagte i psykiatrien og psykisk sårbare kan synge med. Det er et åbent kor, og der deltager mellem 3-10 hver gang. Et par stykker er begyndt at skrive egne sange, og vi oplever, at der er brug for et sted, hvor man bare kan være. Med vores kor vil vi gerne skabe et frirum for tanker og et sted, hvor vi kan møde hinanden i sangen, smilet og glæden over de små ting.
Vi er støttet af Trygfonden og har derfor kunnet ansætte to musikere/projektledere. Det er stadig i en opstartsfase, og det er spændende at se, hvordan dette eksperiment udvikler sig.

 

ELSK ROSKILDE:

Elsk Roskilde er en bevægelse af mennesker, som elsker vores by, Roskilde. Vi drømmer om, at alle mennesker i vores by må opleve, at de er værdifulde, og derfor øver vi os i, i stort og småt, at vise mennesker omkring os venlighed, gæstfrihed og hjælpsomhed.
Vil du være med?
Elsk Roskilde er en del af den nationale bevægelse Elsk Danmark, som er et netværk af kirker og kristne organisationer med en fælles vision om at engagere danskerne i at elske deres byer med udgangspunkt i værdierne venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed. Du kan være med – uanset hvad du tror eller ikke tror.
Følg med på vores Facebook-side: https://www.facebook.com/elskroskilde/ eller kontakt Peter på peter@kirkepaavej.dk

Andre eksperimenter

Vi har også eksperimenteret med andre ting. Fx omkring spisefællesskaber, suppecykel, by-retræter og pilgrimsvandringer mm. Og vi er meget åbne over for den idé, som du måske går og tænker på. Kom og mød os på basen og lad os snakke om det!

Kontaktoplysninger:
Basen mødes hver tirsdag kl. 19:30 i Frelsens Hærs lokaler, Bredgade 20, 4000 Roskilde.

Basen ledes af et kildelaug bestående af Anne Stryhn, Annette Von Der Lieth, Fritz Jensen, Per Jensen, Anne Rauf Nielsen og Peter Tingleff.

For kontakt:

Anne Stryhn, 26 28 16 77, as@annestryhn.dk

Peter Tingleff, 61 61 52 40 peter@kirkepaavej.dk

SLAGELSE

Kontaktoplysninger

Carsten Larsen 
cala2202@gmail.com

GLUMSØ

RINGSTED

JERSIE

Kontakt: Sognepræst Christina Wandel
+45 56 16 81 50
ciw@km.dk

I DIN BY?

Drømmer du om en base i dit område, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne forbi til en kop kaffe.

HVAD LÆNGES DU EFTER?

Hvis du har lyst til at dele dine længsler med os, så vil vi meget gerne høre! Duk op til en af vores samlinger eller send en email til laengsler@kirkepaavej.dk