IVÆRKSÆTTER

I ‘kirke på vej’ er en iværksætter en, der praktiserer at lytte, handle og at gøre det sammen med andre.

ANNA KLUGE
Anna har været præst i Korsør og er nu provst i Næstved. Gennem inspiration fra England og det at være med i Kirke på Vej har hun startet mange nye initiativer op fra bunden – alt sammen med det fokus, at mennesker må mødes, dele liv med hinanden og opmuntres i troen på Gud. Hun tør at drømme stort, er åben for at lytte og lære og er ikke bange for at sætte handling bag. 
Hun har startet  en mentorordning mellem konfirmander og ældre fra kirken, en kvindegruppe, der mødes og taler om det der er større end os selv og lovsangsgudstjenster. Derudover har hun startet et ungeråd og ‘de tolv apostle’, du kan læse mere om i videoen herunder. 

UNGERÅD I KORSØR

DE 12 APOSTLE

JOHAN LINDE 

Johan arbejder til daglig i Undervisningsministeriet og i tiden ved siden af det, arbejder han i Kirke på Vej. Han er formand for “Kirke på Vej udvalg” under Roskilde Stiftsråd.

Han er manden bag ideer til undervisning, kreativ formidling, værktøjer til samtaler, diverse kortspil, terninger, billedkort og materialer. Han har på hjerte, at mennesker får mulighed for at dele med hinanden, hvad der rører sig i deres liv og at de må få et møde med Gud.

Han har sammen med Peter Tingleff og Nina Leinum Nørgaard startet Undervejs og Undervejs m.fl. samt kurser på Roskilde Aftenskole.

ANNE STRYHN
Anne Stryhn arbejder til daglig i sit eget konsulentfirma. Hun bor i Roskilde og drømmer om at lave store gode ting for byen sammen med andre.

Hun står bag åbne middage i Roskilde, som er arrangeret under “Danmark spiser sammen” og ELSK Roskilde, som hun er initiativtager for.

GRITH SEERSHOLM OG CARSTEN LARSEN 
Grith og Carsten er henholdsvis præst og menighedsrådsformand i Sct. Peders Kirke i Slagelse.

De brænder for at evangeliet bliver omsat og forkyndt for hver enkelt og er sammen med en større gruppe initiativtagere i gang med en base i Slagelse.

THOMAS HANSEN
Thomas Hansen er lige gået på pension men har gennem sin tid som sognepræst i Korsør blandt andet arbejdet med at være kirke på forskellige bodegaer i byen. Se mere i videoen her. 

HENNING MARCHER 
Henning er præst i Herlufsholm Kirke og har sammen med andre kirker i byen lavet en spørgeundersøgelse i Næstved omkring, hvad mennesker i byen længes efter. Udfra denne undersøgelse er kirkerne gået sammen og har startet Natkirke. Se  mere i videoen. 

MORTEN KASTRUP OG VIBEKE ØSTERGAARD STEENFELDT
Morten er sognepræst i Syv, Ørsted og Dåstrup sogne og Vibeke er menighedsrådsformand i Syv.. De har været med på forløbet ‘Undervejs’ og har blandt andet eksperimenteret med at få tro på dagsordenen i menighedsrådsarbejdet.
Læs artiklen: Vi skal meget mere en forvalte mursten. 

MANGLER DU PÅ LISTEN?

Kontakt Kirke på Vej for at fortælle om dit eksperiment eller ide. Måske er du allerede i gang eller du drømmer om at komme i gang.