En af de ting, vi virkelig har brug for i en tid som denne, er at blive rodfæstede . Vi lever i en meget mærkelig tid, hvor vores hverdag har udviklet sig på en måde, vi ikke i vores vildeste fantasi kunne forstille os for et år siden. Helt basale ting som, ‘hvordan vi er sammen med andre’, eller ‘hvordan man kan gå på arbejde’ er blevet meget forandret og udfordret. Det gælder også, hvordan man kan være kirke. Meget af det, vi tog som en selvfølge for et år siden, ser helt anderledes ud i dag – ja meget af det kan ikke lade sig gøre længere.

Jeg har i den senere tid tænkt meget over, hvordan man i krisetider fastholder kristendommens kerne. Og hvordan man har gjort det ned gennem tider med forfølgelse, store ideologier og ydre pres. Findes der praksisser, der er slidstærke og fleksible nok til at stå igennem forskellige tiders udfordringer uden at opgive det helt centrale? Hvad var det der gjorde, at Paulus fra fangehullet kunne skrive: Glæd jer!

Jeg er overbevist om, at det har noget at gøre med at være rodfæstet – rodfæstet i den store historie. I Guds historie med os. Den historie der er så meget større og mere fantastisk end de omstændigheder, vi lige befinder os i.

Jeg tror, det er afgørende, at vi i vores tid hurtigst muligt finder ind i praksisser, der gør os rodfæstede i Gud. Derfor vil vi i Kirke på vej i de kommende tre måneder afprøve noget af dette af i praksis – som et slags eksperiment. Måske har du lyst til at være med? Du er i hvert fald inviteret!

Ideen er, at vi i de tre måneder – sammen og hver for sig – vil prøve at leve med fire simple praksisser: En praksis for at læse Bibelen, en praksis for at bruge tid i bøn, en praksis for fællesskab og nadver samt en praksis for gæstfrihed. For at skabe et fællesskab omkring dette, laver vi en digital platform, hvor der vil være forskellige ideer, ressourcer og muligheder for at møde andre, der også er i gang med at afprøve praksisserne.

Du kan tilmelde dig forløbet uanset hvor i landet, du befinder dig. Vi starter samlet 1. november. Du kan tilmelde dig her: https://forms.churchdesk.com/f/fdAUwCDMLF

Uanset hvad – så er det tid til at finde ind i praksisser, der gør os rodfæstede – og jeg tror vi har brug for hinanden i den proces!

Se mere på denne video: https://business.facebook.com/Kirke.paa.vej/videos/256696219113064/