Vi har med corona-krisen fået en kærkommen mulighed for at standse op og revurdere, hvad kirke er for en størrelse. Måske er det enhver generations ansvar at gøre det: gå til Ny Testamente, læse om den første kirke og lade sig inspirere og korrigere af det, for så at vende tilbage til vores tid og overveje, hvordan det kan se ud i dag.

Jeg synes, vi er havnet i en kirkeform, som på mange måde trænger til inspirationen fra de første kristne. Et af de områder, der i høj grad trænger til at blive udfordret, er, at kirke er blevet til noget nogen ’laver for nogle andre’.

Jeg ønsker mig en kirke, hvor alle kan bidrage aktivt.

Vi har i ’Kirke på vej’ under corona-krisen opdaget, hvor stærkt dette kan være – endda online. Hver morgen i de sidste to måneder har der været en online videosamling, som enhver har kunnet være med til. Folk fra forskellige dele af landet. Nogle har været vant til kirke. For andre har det været nyt. Vi har hver morgen delt en bibeltekst med hinanden. Vi kalder det ’Ordet på Bordet’. Alle får til opgave at standse op ved noget i teksten, som rører en. Så har vi delt det med hinanden, og alle har haft noget at bidrage med – også selv om man aldrig havde set teksten før. Til slut har vi delt taknemmelighed og givet mulighed for bøn. Og man sidder tilbage med tanker om, at det her var da virkelig meningsfuld kirke!

Alle kan være med – det kræver ingen forudsætninger. Det er slidstærkt – vi har gjort det hver dag! For nogen har det været en måde at holde en rytme i hverdagen og en måde lige at ’se’ nogle andre levende mennesker på. Jeg har været overrasket over, hvor dybt et fællesskab man kan få med hinanden på den måde – også med mennesker, jeg ikke kendte i forvejen. Og det har været fascinerende at se, hvordan Biblen er blevet lukket op for os – og nye input og vinkler er blevet delt på en måde, så man får lyst til at omsætte det i praksis. Og så er det let og simpelt at lede og sprede. Der skal ikke mere til end en som dig, der begynder på det. Så kunne ’kirke’ pludselig være noget, der spreder sig – ja lidt som en virus – lidt ligesom det skete med den første kirke. Og det kunne ske både online og fysisk! Hvis det vækker noget i dig, så lad os snakke videre om det!

Se beskrivelse af ’Ordet på bordet’ her: https://www.kirkepaavej.dk/materialer/

Har du lyst til at være med i en ’morgensamling’, så brug dette link til Zoom: https://us02web.zoom.us/j/934376755