“Churchmidwife” er et udtryk, der bliver brugt i England, for en, der hjælper kirken med “nye fødsler” af små nye tros-fællesskaber. Jeg er selv jordemoder og arbejder til daglig med mission og nye udtryk af kirke.

Jeg kunne godt drømme om flere kirkefødsler. Ikke for min skyld, men for kirkens skyld. Det er sundt og godt at reproducere sig selv. Det sker i naturen lige nu for fuld skrue…Skove, der reproducerer sig selv (se billedet) og jeg ber om, at det også må ske for kirken.

Det er godt for legemet at få nye børn, og man vokser som forældre, når man bliver nød til at spørge sig selv: Hvad er det vigtigste at give videre til vores barn? Hvad tager vi med fra tidligere generationer og hvad vil vi gøre anderledes?

Kirken må få nye små skud og spørge sig selv: hvad er det vigtigste at give videre? Hvordan havde Jesus egentligt tænkt, at kirke skulle være? Hvordan har tidligere generationer gjort det og hvordan vil vi gøre det?
Det er vigtigt for legemet og det er vigtigt for verden. Mine naboer har brug for det. Min mands kollegaer har brug for det. Dine og mine naboer og kollegaer, der ikke føler sig hjemme i den kirke, vi kender i forvejen.

Kom nu kirke! Elsk! Elsk verden og få jer nogle børn. Små nye tros-fællesskaber. Det er sundt og godt.
Det vil udfordre jer, og det vil opmuntre jer. Det vil helt klart blive svært og hårdt og det er ikke sikkert, at det lykkes i første forsøg. Der kan være brug for ekstra hjælp til fødslen… Men det giver stor glæde og opmuntring og det vil rykke ved dig, som forældre.

Jeg tror, at det er kirkens opgave: at elske og forplante sig.

Hvad tror du, er kirkens opgave?